0341-276905
Zoeken
in aanbod
Filters openen
Opties:
 
Op park:

Vraagt u zich nou ook af wat het verschil is tussen een chalet en een stacaravan?

U bent zich aan het oriënteren op een vakantieverblijf op de Utrechtse Heuvelrug en u ziet verschillende benamingen, zoals stacaravans en chalets. Maar wat is nou eigenlijk het verschil vraagt u zichzelf af en wat betekent dit fiscaal?

Chalets kennen we natuurlijk van de Zweedse houtbouw in wintersportgebieden. Grote huizen die gebouwd zijn van dikke boomstammen, op elkaar gestapeld en met een zadeldak. Een heerlijke gedachte aan dergelijke vakantieoorden. De benaming is tegenwoordig ook overgewaaid naar Nederland waar we deze naam nu voortdurend tegenkomen. Maar wat is nou eigenlijk precies een chalet?

Een chalet is een bouwvorm met duurzame houtsoorten, dat gebouwd kan worden naar uw eigen wensen en eisen. De duurzaamheid en prijs zijn over het algemeen hoger dan die van een stacaravan. Chalets worden gebouwd op een chassis van staal waar ook wielen onder zitten om het geheel te transporteren. Veel locaties waar een chalet naartoe getransporteerd moet worden zijn niet zo gemakkelijk te bereiken. Staat een chalet op een koopkavel dan gaat u te maken krijgen met andere wet- en regelgeving. Laat u zich hierover informeren door Utrecht Chalets makelaars.

Met een stacaravan is het allemaal net wat makkelijker dan met een chalet. Een stacaravan doet niet heel veel onder voor een chalet, maar is over het algemeen wat lichter gebouwd. Dit ziet u terug in de gebruikte materialen, de duurzaamheid en de luxe waarmee een stacaravan is afgewerkt. Uiteraard worden de stacaravans vandaag de dag ook steeds luxer, waardoor stacaravans al erg dicht naar chalets toekruipen. Stacaravans staan voornamelijk op huurgrond. Hier valt ook een duidelijke afweging in te maken ten opzichte van koopgrond. Utrecht Chalets makelaars kan u perfect begeleiden in het maken van de juiste keuze.


Klik hier voor contact

Bent u enthousiast geworden en benieuwd naar onze resultaatgerichte aanpak?
Neem dan contact met ons op