0341-276905
Zoeken
in aanbod
Filters openen
Opties:
 
Op park:

Hypotheek recreatiewoning


Kan ik een hypotheek krijgen op mijn recreatiewoning?

Bent u van plan om recreatiewoning aan te kopen, dan heeft u de mogelijkheid om dit met een persoonlijke lening, contant geld of middels een hypotheek te doen. Wat voor u de beste optie is bespreken wij graag tijdens een persoonlijk gesprek. Indien u ervoor kiest om de vakantiewoning aan te kopen middels het afsluiten van een hypotheek, dan bespreken wij alle relevante informatie in dit artikel.

 

De voorwaarden voor een hypotheek ten behoeve van een recreatiewoning

De voorwaarden waar de recreatiewoning aan moet voldoen verschillen per bank, maaar ook per grondconditie. Enkele voorbeelden zijn:

-          De recreatiewoning is niet verplaatsbaar

-          De recreatiewoning  mag niet permanent bewoond worden

-          De recreatiewoning staat op eigen grond of op erfpacht

-          De recreatiewoning  is voorzien van CV, sanitair en is aangesloten op de NUTS-voorzieningen

 

Wat is het verschil tussen een hypotheek en een persoonlijke lening

Indien de recreatiewoning niet voldoet aan bovenstaande eisen dan is het wellicht een overweging om uw vakantiewoning te financieren middels een persoonlijke lening. Het verschil is dat een persoonlijke lening een kortere looptijd heeft en meestal een hoger rentepercentage. Een hypotheek daarentegen heeft een langere looptijd en een lagere rente.

 

Hypotheek op recreatiewoning - Belasting

Een recreatiewoning valt voor de fiscus meestal in box 3. Dit is de box waar ook spaargeld, beleggingen en schulden vallen. De belasting in deze box bereken je door de waarde van je spaargeld, beleggingen en de waarde van je recreatiewoning bij elkaar op te tellen. Hier trek je de openstaande hypotheekschuld op de recreatiewoning en eventuele andere schulden van af. Is dit vermogen hoger dan de heffingsvrije grens, dan betaal je vermogensrendementsheffing over dit hogere bedrag. 

 

Meer informatie of contact met onze hypotheekadviseur?

Bent u enthousiast geworden en benieuwd naar onze resultaatgerichte aanpak?
Neem dan contact met ons op